OVER CHARMAIN

Charmain Behang- en Schilderwerken is het bedrijf van Charmain, gediplomeerd schilder. Ik ben sinds 1995 werkzaam als schilder en in 2004 heb ik de stap genomen om zelfstandig te ondernemen. In dit tijdsbestek heb ik de nodige scholing genoten, met succesvolle resultaten, om het schildersvak goed te verstaan. Over het algemeen werk ik alleen. Als een opdracht te groot is om die alleen aan te pakken, doe ik een beroep op collega-schilderbedrijven. Zo verloopt uw opdracht vlot en zorgvuldig. Geen klus is voor mij te klein; of te groot, want ik heb een uitgebreid netwerk van professionele bedrijven waarmee ik kan samenwerken.

Wanneer is het tijd voor schilderwerkzaamheden?

Buitenschilderwerk

Door wisselende temperaturen en weersomstandigheden heeft het schilderwerk veel te verduren. Als u blaasjes, scheuren en kieren ziet, of de verflaag geeft af (verkrijten) tijdens het afnemen van de ramen en kozijnen, dan is het noodzakelijk dat u start met het onderhoud van het schilderwerk.

Waar bijna nooit aan gedacht wordt, is de kwaliteit van het binnenschilderwerk aan de gevelkozijnen. Achterstallig binnenschilderwerk kan de conditie van het buitenschilderwerk beïnvloeden. Door kieren, losgelaten kitvoegen en open verbindingen kan vocht makkelijk het hout binnendringen. En vervolgens het hout en het buitenschilderwerk aantasten.

Het seizoen van het buitenschilderwerk start vaak al in maart en eindigt in november.

Na een gehele schilderbeurt is een tussentijdse onderhoudsinspectie aan te bevelen. Vaak gaat het om de liggende delen van de ramen, deuren en kozijnen. Buitenschilderwerk moet regelmatig grondig geïnspecteerd worden, zodat achterstallig onderhoud en hoge reparatiekosten kunnen worden voorkomen.

Binnenschilderwerk en behang

Binnenschilderwerk en behangwerkzaamheden kunt u natuurlijk het gehele jaar laten doen. Maar het is voordeliger om uw binnenschilderwerk tussen 21 december en 21 maart te laten verzorgen, want dan profiteert u van de winterschilderkorting. Dat kan een bedrag per dag zijn of een percentage van de aanneemsom.

Gunstig btw-tarief

Voor het schilderen van huizen ouder dan twee jaar geldt een btw-tarief van 9% in plaats van 21%. Dat is dus een voordeel van 12%. In combinatie met een winterschilderskorting levert u dat een flinke besparing op.

Voor wie?

Deze regeling geldt voor woningeigenaren en bewoners van woningen die ouder zijn dan twee jaar. Het btw-tarief van 9% is van toepassing op schilderwerk, behangwerk en preventieve houtrotreparaties. Voor bedrijven is het btw-tarief 21%.

NEEM CONTACT OP

ONZE GARANTIE

  • Vakkundig

  • Betrouwbaar

  • Secuur, oog voor detail

  • Transparant

  • Begrijpelijke uitleg

  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

06 14 39 39 56